Hein Naus en zijn familie waren in Helmond geëvacueerd. Hein stapte daar op een fosforgranaat en werd deerlijk verminkt. Hij miste sindsdien een hand en zijn gelaat vertoonde zeer ernstige brandwonden.
G.H.V. (Thijs) Gielen was de vader van Gielen Jan (Witte), die aan het spoor werkte. Thijs werkte bij boomkweker Len Bartels, Kloosterstraat. Hij werkte in Duitsland, maar toen de Duitsers merkten, dat hij tbc had moest hij naar Tienray terug. In de tuin van het op de Spoorstraat kwam een glazen hutje, dat met de zon kon meedraaien. Daarin nam hij plaats.
Op 30 april 1945 speelden enkele kinderen met achtergebleven wapentuig, dat zij gevonden hadden op de plaats tussen de Meerlosebaan en de spoorlijn. Ongeveer op de plek, waar de visvijver van Tienray zich bevindt.
Michel, (Michael, Leonardus) Knoops (28 augustus 1927) raakte ernstig gewond en overleed in het ziekenhuis in Horst aan zijn verwondingen. Achter Michel stond Piet Huberts die door granaatscherven gewond raakte aan zijn rug. Hij werd naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Als derde stond Jan Raijmakers en raakte eveneens gewond. Hij is naar de militairen gegaan om hulp te vragen.
Van enkele doden heb ik een aparte pagina gemaakt.
Bij de beschieting op 31 oktober 1944 stierven:
-Evacué Johannes Deenen kwam om op 31 oktober 1944 om het leven. Hij was geboren op 22 augustus 1879 en eerst gehuwd met Anna Havens en na 1931 met Grada Jans.
– Johanna, Maria Emons – Hesen overleed op 24 november 1944. Zij was geboren op 2 augustus 1881.
– Fleurkens, Peter Mathias stierf op 18 december 1944 op 65 jarige leeftijd door een Duitse granaat. Hij was in Tienray alleen bekend als Ties van de Baan. Hij was 65 jaar.