Virrie Cohen


Virginie Virrie Cohen (Virrie de Koning) is geboren op 20 april 1916 in Den Haag en overleden op 23 december 2008 in Amsterdam.
Eind juli 1943 werd de crèche in Amsterdam geheel leeggehaald en alle kinderen en personeelsleden zouden op transport gesteld worden. In september 1943 werd de crèche definitief gesloten. Daarna dook Virrie onder.
Haar pleegouders in Noord-Limburg waren:
De familie Pieter en An P. Hendriks-Janssen, Nieuwstraat 2 in Blitterswijck. Op dit adres kreeg ze lichte verschijnselen van difterie en belandde ze in het ziekenhuis in Venray.
Ze was ook in Meerlo bij de familie Hein en Grada Peters – Linssen, Dorpbroekstraat 25. Hier was ze samen met Sonja en Arie Ossendrijver – De Vries.
Ze vertoefde ook bij Hanna van de Voort, Spoorstraat 8 in Tienray van begin november 1944 tot april 1945.

Virrie heeft zich samen met Hanna ingezet voor de medemens. Bekend is dat ze samen met Hanna levensmiddelen ophaalde bij de boeren voor de vele vluchtelingen die in het klooster terecht waren gekomen. Vlak voor de bevrijding is ze samen met Hanna, Nico Dohmen, Curt Löwenstein de Britten tegemoet gelopen om hen duidelijk te maken dat er geen Duitsers meer in Tienray waren.

Translate »